Topi Sorsakoski & Agents


Uutiset

22.06.2011

Esa Pulliainen by STT

STT 14.06.2011: LÄRVÄTSALO GO GO GO

Agentsin yli kolme vuosikymmentä ovat olleet täynnä menestystä, kesäisten tanssilavojen kellohameiden hulmahtelua ja ikimuistoisia solisteja aina Rauli Badding Somerjoesta lähtien. Albumilla Go Go Agents esittelee uuden solistin: Vesa Haajan Whistle Bait -yhtyeestä.
Whistle Baitiakaan ei voi varsinaisesti kutsua junioriryhmäksi. Vesa "Vesku" Haajallakin on ikää jo muutaman vuoden yli neljän vuosikymmenen.
–·Tarvitsimme uuden solistin, joten Vesku tuli hätiin, kertoo Agents-pomo Esa Pulliainen.
–·Ja samalta suunnalta tulee myös saksofonisti Juho Hurskainen, Pulliainen lisää.
Esa Pulliainen on vanhaan malliin osannut valita Agents-albumille mielenkiintoisen nipun covereita. Useat kappaleet kuulostavat epämääräisesti tutuilta, mutta eivät missään tapauksessa liian tutuilta.
Kappaleen jos toisenkin muistaa joskus kuulleensa, mutta alkuperäisen esittäjän nimeäminen tuottaa usein vaikeuksia.
–·En minä kokonaan näitä kappaleita valinnut, on siellä mukana Veskunkin valitsemia.

Häkkitanssijoita ja Ö-luokan agentteja

Rautalankamusiikki on isänmaallista, on sinivalkoisen kitarasoundin mestari Pulliainen joskus todennut. Mutta entäpä sitten tämä go go?
Suomalaiselle go go tuo mieleen lähinnä 1960-luvun lopun yhdysvaltalaisen elokuvan, jossa liioitellun suurilla tukkalaitteilla varustetut pimut joraavat minimekoissaan bailusaliin raahatuissa häkeissä. Jaloissaan tanssijoilla on korkosaappaat. Samanlaiset, jotka Nancy Sinatra teki tunnetuksi These Boots Are Made For Walkin' -kappaleen promofilmillä. 
–·Kyllähän tämä go go on suomalaisille lähes absurdi käsite, Pulliainen myöntää.
–·Mutta meillä se nyt kuitenkin on viime aikoina ollut musiikillisena päälinjana.
Suomalaisten go go -mielikuvissa kummittelevat myös vieraan vallan vihulaisten kimpussa teutaroivat Ö-luokan agentit. Ne ovat tuttuja samoista elokuvista kuin häkkitanssijatkin. 
Ilmankos Agentsin levyllä on mukana kappale Secret Agent Man. Kappaleen on vuosikymmeniä sitten levyttänyt muun muassa Agentsin tavoin rautalankamusiikin hallinnut The Ventures.
–·Onhan tässä Venturesiakin tullut kuunneltua. Nehän tekivät sellaisen albuminkin kuin Ventures A Go Go. Se on aika yleispätevä nimi tämä Go Go.

Paluu rikospaikalle

Esa Pulliainen kertoo, että Go Go -albumille taltioitui lähinnä sitä, mitä on viime aikoina tullut soiteltua.
–·Siis vähän samalla tavalla kuin esimerkiksi In Beat -albumille, silloinkin panimme vain nauhalle sen, mitä oli viime aikoina tehty. Nyt Agents siis palaa In Beat -rikospaikalle, Pulliainen huvittuu viitatessaan Agentsin neljännesvuosisadan takaiseen albumiin.
Levyllä on mukana muun muassa Burt Bacharach'n sävellys Any Day Now, jonka muinoin levytti suomeksi Danny. Kappaleen nimeksi tuli Elän hetken.
–·Agents on aina tutkinut Dannyn laulukirjaa huolella. Dannyn kappaleissa on yleensä hyvät tekstitkin, tässäkin suomentajana oli Saukki.
Go Golla soi myös versio Lonnie Mackin kappaleesta Wham.
–·Jokaisen kitaristin on pakko levyttää Wham, Pulliainen innostuu.
–·Kappale vaatii saksofonin mukaan. Jos ei siinä ole fonia, jotain jää puuttumaan.
Siis go go, foni ja agentteja. Albumin tunnelmat voisi kiteyttää Kari Kuuvan muinaisen laulun sanoin: "Lärvätsalo go go go, tulkaa tänne, tääl' on show."

[Etusivulle | Kaikki uutiset]