Topi Sorsakoski & Agents


Renegades

Topi Sorsakoski & Agents: RenegadesEMI Parlophone
50999 50465521
Julkaisu: 29.8.2007
[Kuuntele levyä »]

Cadillac / Niin paljon rakkautta sain / Mokkakengät / Kellot soi / Mee pois / Satujen nainen / Väärin tein / Ja sua kaipaan / Maailman ainoa mies / Hetki aikaa / Do the Shake / The Gurgle

[Tilaa levy »]
[Lataa levy Netanttilasta »]
[Lataa levy CM-store:sta »]
[Tilaa soittoääni »]

Uusi albumi on paluu juurille

Agentsien ja Topi Sorsakosken edellisestä studiolevystä on aikaa 17 vuotta, kokoonpanon viimeiseksi jäänyt Half and Half -albumi julkaistiin vuonna 1990. Idea albumin tekemiseen lähti The Renegades-yhteen legendaarisen solistin Kim Brownin hyväntekeväisyyskonsertista vuosi sitten. Tukikonsertti järjestettiin, kun karismaattinen laulaja ja lauluntekijä menetti sairauden johdosta traagisesti äänensä. Konsertissa Agents-yhteellä heräsi idea tehdä koko albumillinen Renegades-materiaalia. Uuden levyn nauhoitukset alkoivat huhtikuussa 2007.  
Renegades-albumi on monella lailla paluu Agentsien juurille. Topi Sorsakosken lisäksi 1980-luvun muusikoita on pyritty saamaan mukaan mahdollisimman paljon. Myös tekstien kääntäjänä ja kannentekijänä toimivat samat miehet kuin 1980-luvulla, eli Jukka Itkonen ja Stefan Bremer.

Levyllä soittavat Esa Pulliainen (kitara), Kai Pulliainen (basso) ja Heikki Sandrén (rummut). Tuottajana Esa Pulliaisen kanssa on toiminut Vesa Anttila. Kokoonpanossa on mukana myös Pedro Hietanen (haitari, urkut, piano), joka toimi 1980-luvulla Agentsien levytyspäällikkönä. Pedro soittaa myös livekokoonpanossa. Uutta verta edustaa Juho Hurskainen, joka soittaa saksofonia levyllä ja livenä.
”Olen tyytyväinen että saatiin mukaan niin paljon alkuperäisjäseniä. Albumia tehdessä tunnelma studiossa olikin melko nostalginen. Tavoitteena ei ollut kuitenkaan tehdä tribuuttilevyä, vaan muistuttaa tämän levyn kautta kuinka hieno ja tuottelias yhtye The Renegades on ollut, ja kuinka paljon yhteen musiikki on Agentseihin vaikuttanut” kertoo Esa Pulliainen.